Tänään heräsin jo viiden jäljestä, ja olen pyörinyt netissä tutkimassa kodinkoneita. Ja kyllä niitä löytyykin monenmoisia ja toinen toistaan ihanampia.

Jostain syystä keittiön koneet ovat aina olleet suuri intohimoni, johtuisiko sitten siitä, että pidän ruoanlaitosta ja myös teen sitä päivittäin.

Jo vuosia sitten kävin kyselemässä induktiotasoja, ja silloinen kodinkonekauppias lähes nauroi minut pihalle liikkeestä. Liike ei kuitenkaan ollut edes mikään pikkuliike, vaan yksi suurimmista, yhdessä Suomen suurimmista kaupungeista. Kauppias vaan kehui, että joo kyllä heillä oli aiemmin yksi näytillä, mutta myi sen sitten pois, kun niillä on niin vähäinen kysyntä. Kehtasin kyllä kysyä, että mites niitä kukaan ostaa, kun ei niitä ole saatavilla? Kauppias kehui, että ei voida malleja pitää myynnissä vain yhtä ihmistä ajatellen. Kysyi vielä miksi sellaisen oikein haluan?

Vuotta-paria myöhemmin pyysin tarjouksia, niin samaisen miehen ääni oli muuttunut kellossa ihan totaalisesti: induktiotaso olikin nyt maailman  paras hankinta Nauru. En muuten ostanut niitä kodinkoneita siitä kaupasta!

Induktiotaso muuten on maailman paras hankinta. Silloin aikoja sitten malleja ei ollut tarjolla kuin yhtä ainoaa, yhdellä ainoalla valmistajalla, kun vaatimuksena oli ajastin ja 60cm leveys. Nyt induktiotasoja on tarjolla lukemattomia, monen eri valmistajan, ja jokaisella valmistajalla vielä useampia malleja. Omat vaatimukseni ovatkin sitten samat kuin silloin aiemminkin, joten valita ei kuitenkaan ole kovin vaikea.

Astian pesukoneen valinta on vielä helpompaa kuin tason valinta: vaatimuksena on täysi integroitavuus ja sisävalo, joten malleja ei kovin paljon ole tarjolla.

Nyt ongelmana onkin uuni-mikro-yhdistelmäuuni-seinäuuni. Riittääkö yhdistelmä- tai seinäuunin tilavuus? Vai olisiko järkevää ottaa perinteisesti sekä uuni, että mikro? Tarkoitus olisi kuitenkin hankkia myös leivinuuni, joten silloin voisi pienempikin uuni riittää.  Nyt houkuttaisikin hissillinen seinäuuni ja erillinen mikro ratkaisuna uuni ongelmaan. Hinta vaan on päätä huimaava, mutta saahan sitä aina unelmoida!