Tänään on sitten tehty uudet keittiösuunnitelmat ihan keittiömyymälässä. Aika komea keittiö tulikin, vaikka itse sanonkin. Jaa, tai siis hintakin kyllä nousi sitten useammalla tonnilla, mutta sehän kyllä olikin jo tiedossa etukäteen, koska koneet olivat alkuperäisessä tarjouksessa lähes perusmalleja, nyt sieltä kalleimmasta ja erikoisemmasta päästä. 

Ovi oli sellainen "vaikea" valinta, kun olin jo päättänyt mitä en ainakaan halua: ei korkeakiiltoista, ei täys valkoista, ei tummat alakaapit-vaaleat yläkaapit yhdistelmää. Sitten ykskaks sen sitten näin siellä myymälän malliryhmässä: aivan ihana vaalea ovi malli, jossa pinta oli sellainen viilutettu vaalea, mutta ei valkoinen ovi. Ja sitten kun seinäkaappeja tulee kahdet päällekäin, niin ylempiin ovi tulee lasiaukollisena, lasi on sellaista kuvioitua. Aika romanttinen malli mielestäni, aika yllättävän romanttinen, ainakin yleisesti omaan makuuni.

Alas tulee laatikot molemmille seinille koko matkalle, kulmakaappia lukuunottamatta. Yläkaapeiksi tulee ihan normi 60 cm kaappeja, siis pari aina päällekkäin, alempi vähän isompi kuin ylempi. Yläkaappeja tulee vain toiselle seinälle, ja niihin sijoitetaan myös uuni ja mikro, joten varsinaisesti yläkaappeja ei juurikaan ole. 

Keittiö koneineen tulee maksamaan enemmän kuin muiden (3xmh, et, khh) huoneiden kaapit yhteensä, mutta sekin oli kyllä tiedossa.

Ainoa mikä tässä on ongelmana on se mitä ihmettä teen kaikille astioilleni? Osasta täytyy ehdottomasti luopua, kun keittiö on vain puolet nykyisestä. Vaikeaa on kuitenkin päättää, luopuuko niistä mitä vähiten käyttää, vai niistä rumista ja arkisista astioista? Kaapeissa varmaan kyllä on ihan turhaakin tavaraa, kaikenmaailman kippoja ja kappoja, joista voin luopua ilomielin. Täytyy varmaan vain ottaa kaappejen sisältöjen pakkamiseen seuraavanlainen käytäntö: keittiön lattialle kolme laatikkoa, yksi roskiin, yksi kirpparille, yksi mukaan.  Ja sitten vain täyttää laatikoita tasaiseen tahtiin, jolloin tavaramäärä vähenee yhteen kolmasosaan. Aika helppo suunnitelma, eikö?