Päätettiin sitten alkaa talonrakennushommiin, jo toisen kerran. Tällä kertaan teetetään ulkopuolisella vähän enemmän kuin viimeksi. Viimeksi kun rakennettiin lähes koko talo itse.

Nykyiseen taloon ostettiin talopaketti, joka talkoilla koottiin pienelementeistä vesikattovaiheeseen ja siitä sitten tehtiin loput itse. Nyt olisi tarkoitus teettää taloon perustukset, ulkoseinät, vesikatto ja ulkovuori, eli talo olisi ulkoa täysin valmis ja tehdä sisätyöt itse.

Vähän helpommalla olisi siis tarkoitus tällä kertaa rakentaa. Asiaan vaikuttaa myös se, että itselle (ja miehellekin) on tullut toki  parikymmentä vuotta lisää ikää ja vanhasta talkooporukastakin osa istuu jo pilvenreunalla.

Harkittiin kyllä sitäkin, että ostettaisiin talopaketti avaimet käteen-valmiina, mutta lopulta päädyttiin tähän vaihoehtoon, koska nyt voi sisäseiniä siirrellä, ja materiaaleja käyttää miten haluaa.

Talopaketeissa on muuten aika pienet huoneet, erityisesti jos haluaa rakentaa pienen talon. Oleskelutilat eivät juurikaan pienene, mutta makuuhuoneet ja pesutilat kutistuvat neliöiden mukana. Lisäksi aika monessa talossa hukataan neliöitä esim. sijoittelemalla huoneet "omituisesti".

Pienen talon löytäminen talotoimittajilta on muuten aika haastellista muutenkin: omat vaatimukset talolle olivat: 3(-4) makuuhuonetta, tupakeittiö, kodinhoitohuone, 2 wc:tä, (joista toisessa suihku), pesuhuone ja sauna. Nämä kaikki sijoitettuna 1½-kerroksiseen n. 120 neliöiseen taloon.

Nyt on löydetty yksi aika varteenotettava ehdokas, tämän talon pohjiin ei tarvi tehdä paljon  muutoksia. Yläkertaan lisätään vessaan suihku ja alakerran vessa käännetään niin että sinne on ovi sekä kodinhoitohuoneeseen, että eteiseen. Lisäksi koska keittiöt ovat aina ihan selvästi miesten järjellä suunniteltuja, täytyy keittiön kalustesuunnittelu tehdä uudelleen.