Sain keittiökaappikaupasta sellaisen kuvaston, jossa on erilaisia kaappeja. Siis ihan piirrettyjä, joista näkee onko hylly-, pöytä-, seinä- tms.kaappi, laatikosto ja onko esim. kulmakaapissa minkälainen mekanismi jne. Tiedä sitten joko se myyjä hermostui kysymyksiini Silmänisku?

Kuvittelinkin, että kaapistojen suunnittelu olisi helpompaa, kun olisi kuvasto, mistä voi katsoa millaisia kaappeja on tarjolla. No, katin villat, ei se ole yhtään sen helpompaa! Mieskin varmaan saa kohta sätkyn, kun aina kysyn siltä, että voiko tuon ja tuon asian tehdä tuollain tai tälläin.

No toisaalta: jos tulevassa talossa on tarkoitus asua siihen asti kun joutuu vanhainkotiin, niin sitten se pitää olla sellainen, että siellä viihtyy. Ja mielellään vielä niin, että kaikkea ei tarvi  remontoida moneen kertaan seuraavan 20 vuoden aikana.

Nykyisessä talossa meillä kun tehty remonttia lähes koko ajan: laajennettu, siirretty seiniä, tapetoitu, laatoitettu... Tuttavillamme onkin tapana kiertää aina koko talo, jos eivät ole vähään aikaan käyneet ja katsoa mitä meillä on tehty.

Tai jos se rakentaminen ja remontointi sitten onkin meille elämäntapa?