Eilen käytiin tutkimassa erilaisia valaistusvaihtoehtoja alan liikkeessä. Ongelmaksi on muodostunut pesuhuone ja eteinen, tai siis niiden valaistus. Pesuhuoneen valaistus pitäisi olla riittävän tekokas, ei kuitenkaan mikään sairaalalaversio, ja kuitenkin valaisimien pitäisi olla lähes näkymättömät. Ajatuksena olisi valaista pesuhuone valokuidulla... tai sitten ei, en osaa päättää.

Yksi valaistuksen valintaan vaikuttava tekijä on energian säästö, mutta esim. ledeissä arveluttaa niiden käyttöikä, kestääkö ne oikeasti kuinka kauan?  Nykyään onneksi ledejäkin saa inhimillisen värisinä, eikä vain kelmeän sinisinä.

Energiansäästölamppuja vihaan jo nyt yli kaiken, ne kun syttyvät hitaasti, valoteho vaihtelee, käyttöikä on murto-osia luvatusta ja hinta-laatusuhde järkyttävä.

Yksi vaihtoehto olisi toki halogenit, niistä olisi myös aiempaa kokemusta, joten vaikuttaisivat "varmoilta" valinnoilta.

Joskus kyllä ottaa päähän kun mies ei puutu sisustus asioihin, kuten nyt, kun ei ole mitään hajua miten tämäkin asia hoidettaisiin. Liikkeestä saimme kyllä ihan asiallisia neuvoja ja palvelua, mutta kun vaihtoehtoja on tusinoittain, ja päätös on lopulta kuitenkin asiakkaan eli meidän tehtävämme, niin...