Tänään sitten mies otti ja soitti talotehtaalle ja kyseli niitä perustusten mittapiirrustuksia, ja vastaus oli - ei niitä ole vielä edes aloitettu piirtämään! Siis mitä ihmettä? Niidenhän piti olla meillä jo viime viikolla? Joo-o varmistapa siinä sitten toimitusaikaa! Lisäksi on tosi "kiva" roikuttaa perusten tekijää odottamassa.

Talopaketista on maksettu kaksi ensimmäistä erää - enää kolme erää jäljellä Silmänisku. Talopaketti on suurin yksittäinen menoerä budjetissamme, joskin kaikista niistä muista "pienemmistä" menoeristä tulee yhteensä enemmän kuin talopaketti yksinään.

Budjettiin tulee lisäkuluja kaikenlaisista kummista jutuista, joita ei välttämättä etukäteen tule edes ajatelleeksi, kuten jos tontille ei pääse täysperävaunulla, silloin täytyy maksaa lisämaksua siitä, että tavarat plärätään sieltä perävaunusta nupin kyytiin. Tai tonttihinnan lisäksi pitää maksaa lohkomiskuluja. Tai rakennusluvan lisäksi pitää maksaa talon kulmien merkinnästä ja tarkastusmaksuja. Tai ihan mitä vaan.

Tämä vuodatus ihan vaan siksi, kun joskus ihmiset kuvittelevat että kun ostaa talopaketin niin ei siihen nyt niin paljon tarvi varata ylimääräistä rahaa. Kaikenlaisia maksuja pitää maksaa vaikka talo tulisi "avaimet käteen" talotehtaalta. - No meillä ei kyllä tule talotehtaalta kuin ulkoseinät - mutta kuitenkin.