Ei oikein ole ehtinyt tänne päivittelemään. On työkiireitä, joulukalenterin tekoa, raksallakin ollaan oltu viikonlopun lisäksi maanantai-ilta.

Mutta nyt siihen mitä ollaan saatu aikaiseksi: Väliseinärungot on alakerrassa tehtynä ja osa seinistä myös levytettynä toiselta puolelta. Ikkunat on tiivistetty ja höyrynsulkuja teippailtu, vähän olisi vielä täksi illaksi hommia. Alakerta on myös siivottu kaikenmaailman jätteestä mitä oli kertynyt kun pakkasessa muovitimme, teippailimme höyrynsulkuja, ja löimme koolauksia kattoon. Paljon mukavampi oli siivoilla nyt kun saatiin lämpöä taloon.

Ja yhtään kuvaahan en muistanut edes ottaa vaikka kamera takintaskussa olikin. 

 

Nyt varmaan voi jo kirjoittaa tästäkin, kun ollaan saatu lukot oviin, ettei ihan kaikki sisälle enää pääse:

Kyselin tuossa jokin aika lukkotarjouksia. Alkuperäinen tarjous pyydettiin AbloySento-lukoista sekä lisäksi parista kahvasta, sarjoituksesta ja muutamasta ylimääräisestä avaimesta. Yllätys oli suuri, kun tarjoukset tulivat. Kalleimmen ja halvimman ero oli  huikeat 230€, ja kun  kuitenkin puhutaan ihan samoista lukoista, kahvoista jne. yhteiskustanukseltaan alle 1000€, niin liikutaan aika mielenkiintoisissa luvuissa.

Yllättäen kaksi halvinta tarjousta tuli pieniltä yhden-kahdenmiehen yrityksiltä ja kaksi kalleinta isoilta lukkoliikkeiltä. Lisäksi kaksi isoa lukkoliikettä eivät ole vaivautuneet edes vastaamaan tarjouspyyntöön, vaikka toiseen niistä jopa soitin etukäteen ja sain tarkan sähköpostiosoitteen mihin tarjous jätetään.