1295867784_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Perjantainta takan kokoaja siis lopulta saapui ja laittoi loput tulitiilet ja luukut paikoileen, mutta nyt yllättäen puuttui sitten tuhkaluukun kivi (kuvassa toi alempi luukku). Mikä siinä on niin vaikeaa, ettei voi kerralla tarkistaa puuttuuko jotain muuta, jos jo on jotain muutakin puutteita toimituksessa? Itsehän noita ei juuri pysty tarkistamaan, kun lähetyslistat on mallia xx jm pintakiveä, tarvikelaatikko, jne. Ei niistä maallikko mitään ymmärrä. Ja eipä me kyllä niitä toimitettuja laatikoita pahemmin availtu, kun ajateltiin, että kyllä se asentaja ne sitten paikoilleen löytää.

Lisäksi leivinuunin luukun kohdalla alatiiviste on todella löysästi siellä lokosessaan. Myös saumauksessa on vähän huomautettavaa. Lisäksi takana olevaa seinää on lisää sotkettu. Nykyiseen taloon muurari teki (huom. paljon enemmän muurattavaa, kuin tälaisessa "palapelissä") niin siististi takan suht samanlaiseen kulmaan, ja ei mitään ongelmia, niin eipä sitten ymmärretty suojata takan taustaa ennen takan kokoamista. Joten kun herra taas saapuu, (lupasi kyllä tulla viikonloppuna, mutta eipä näkynyt), täytyy vähän neuvotella työn laadusta, korjailtavaa lyötyy kyllä. Tiedä sitten ollaanko vähän kriittisiä, vai mitä.

Yläkerrassa mies sain vihdoin kaikki putket eristettyä ja tuulensuojalevytkin muutamaa enemmän viriteltävää kohtaa lukuunottamatta tehtyä. Tämä tietää sitä, että tuvan lattialta saatiin jälleen yksi levypino pois, ja alta paljastui lisää betoniliimaa jyrsittäväksi, jippii!

Itse oli lauantaiaamupäivän töissä ja iltapäivän jyrsin betoniliimoja, illalla jyrsin alkoi temppuilemaan ja sammutti itsensä vähän väliä. Ajattelin sitten, että on aika lopettaa ja lähteä nukkumaan. Sunnuntaina maalasin tuvan seinät pohjamaalilla ja jatkoin jyrsimistä, ja kone edelleen jatkoi temppuilua. Ei sitten ollut syynä ylikuumeneminen, jota illalla oli syyksi ajatellut. Eihän siinä muu auttanut kuin mies tutkimaan, mitä kone oli sisälleen syönyt. Syyksi paljastui kytkimestä irronnut johto, ja lopulta kone saatiin pelaamaan jälleen ja sainkin liimat jyrsittyä tuvan näkyvillä olevasta lattiasta. (Ja nyt siellä siis on vähän lisää jyrsittävää.) 

Tänään mies menee laittamaan loput tuulensuojalevyt paikoilleen, niin saadaan palauttaa huomenna hakasnaulain vuokraamoon. Illalla olisi tarkoitus käydä vähän jyrsimässä, kuinkas muutenkaan...