1299130395_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viikonloppuna aloitin maalailut, ja sainkin alakerran makuuhuoneen maalaukset valmiiksi, kodinhoitohuonetta piti vielä kittailla, ja sitä pääsin maalailemaan sitten alkuviikosta, kun pidin muutaman lomapäivän. Kovin säälittävän kuvan sain otettua seinästä matolaatikolla, olisi varmaan pitänyt käyttää pakkosalamaa. No, joka tapauksessa seinä on todella punainen, vähän samaa sävyä, kuin lapsuuden ruismarjapuuroSilmänisku.

1299130820_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kodinhoitohuoneeseen saatiin valettua kura-allaskin, joka lattiavalussa jätettiin myöhemmin valettavaksi. Tämä on muistaakseni Kuravex-allas. Kuvassa kuitenkin vain allas, tähän päälle tulee vielä kehys ja ritilä sekä kaivon kohdalle sakka-astia.

Eilen vedettiin primerit kodinhoitohuoneeseen, vessaan ja alakerran makuuhuoneeseen, ja tänään olisi tarkoitus tasotella lattioita. Keittiö-olohuonekin saatiin tasotettua sunnuntaiaamuna, kun tasottajalla oli kuulemma silloin hyvää aikaa poiketa meille. 

Suojasää saatiin myös tänne meille, joten kattopanelit piti kantaa pois pihasta. Osa kannettiin autotalliin ja osa sisälle lämpöiseen odottamaan lakkausta. Lakkakin on jo ostettuna, mutta ensin täytyy vielä tehdä vähän sähköhommia. 

Sähkömieskin soitti eilen, että saadaan hakea tarvikkeita, ovat kuulemma nyt tulleet. Samalla kysyi eikö meille ole tulossa ollenkaan ovikelloa. Olin sen sitten unohtanut kokonaan kuvista, jotka lähetin sähkömiehelle. Meillä ei siis koskaan ole tarvittu ovikelloa nykyisessäkään talossa, täällä maalla kun pidetään ovet auki, kun ollaan kotona ja jos ovi on auki siitä kuljetaan myös sisälle, ei täällä ovikelloa käytä kuin Jehovan todistajat ja ulkomaalaiset ovelta ovelle kulkevat opiskelijat, jotka myyvät "omia" piirrustuksiaan.    

Vihdoinkin saatiin lämmöt yläkertaan, nyt siellä puhaltavat kuivurit, jotta päästään tekemään lattioita. Villoituksia puuttuu vielä jonkin verran, mutta homma on huomattavasti mukavampaa, kun ei enää tarvi pakkasessa hytistä.