Lauantai meni tiiviisti yläkerran lattiaa tehdessä. Ensin ruuvasimme lämmitysputkien väleihin kipsilevysoiroja ja sitten tasoitimme lattian. Lattia täytyy vielä tasoittaa kerran jotta siitä tulee hyvä.

Sunnuntaina siivoilimme ja teimme roskakuorman valmiiksi peräkärrylle. Seuraavaksi tarkoituksemme oli siirtää maalämpöpumppu omalle paikalleen khh:n nurkkaan. Tehtävä osoittautuikin kohtuullisen visaiseksi.  Maalämpöpumppuhan nostettiin lattiavalun päälle jo ennen talopakettitoimitusta joten, tähän asti pumpun siirtely on onnistunut kohtuullisen kätevästi pumppukärryllä. Pumppu olikin siirretty pumppukärryllä niin lähelle omaa paikkaansa kuin mahdollista ennen kalusteasennusta. Nyt suunnitelmamme oli keikuttaa kone pois kuljetustukina toimineiden kakkoskakkosten ja rautojen päältä omille jaloilleen. Pumppu saatiinkin pienten ponnisteluiden jälkeen jaloilleen, jolloin huomasimme jalkojen tarraavan alustaansa niin tiukasti, ettei pumppua siirretykään työntämällä mihinkään, ei vaikka olimme laittaneet jalkojen ja lattialaatan väliin kovalevyä, joka usein toimii liukualustana edes kohtuullisesti. Laattanahan khh:ssa on sitä sienensyönyttä tosi karkeaa laattaa, jolla ei liiku mikään kevyempikään työntämällä, saati sitten tällainen 190x90x65cm n. 400kg painava järkäle.

Jonkin aikaa jo ehdimme asiaa pähkäilemään, kun anoppi pölähti ukkonsa kanssa paikalle. Tilannetta siinä hetken mietittymme ukko avasi suunsa ja kehui, että sinne jalkojen alle pitäisi saada jotain kovaa muovia liukualustoiksi, koska asiaa ei auttaisi vaikka paikalla olisi armeija, kun ei sinne khh:n nurkkaan miehiä mahtuisi yhtään enempää. Eihän siinä muutakaan sitten voinut kun lähteä hakemaan varastosta neljä lasten liukuria, jotka pujotimme jalkojen alle. Takajalkojen alle pujotettaviin liukureihin kiinnitin viellä narut, joilla liukurit sitten olisi helppo vetää pois jalkojen alta. Lopulta homma siis sujuikin ihan helposti ja pumppu saatiin paikoilleen. Liukureiden apua tarvittiin sunnuntai aikana vielä toistamiseenkin, jotta saimme pyykinpesukoneen paikoilleen khh:n tason alle.

Loppupäivän asentelimme kodinkoneita, työnsimme Festivon paikoilleen, asensimme mikron paikoilleen ja liesituulettimen loppuun. Keittotasoakin sovitettiin paikoilleen ja huomattiin tason olevan kiero. Uunikin tuotiin jo raksalle, mutta sitä päästään asentamaan vasta kun keittiön laatoitukset ovat valmiina.