Kumma juttu: talopakettimyyjä ihmetteli kovin kun kehtasin sanoa kymmenen neliön makuuhuonetta kopperoksi! Onkohan se koskaan kokeillut kalustaa sellaista huonetta, niin että sinne oikeasti mahtuu muutakin kuin se pakollinen sänky?

Sillä miehellä ei varmaankaan ollut kokemusta siitä, mitä kaikkea esimerkiksi teinin huoneeseen pitää mahtua: sänky, koulupöytä ja -tuoli, lemmikkieläimiä, kuten kaneja, marsuja, oravia jne. ja tietysti niille häkkejä. Niiden lisäksi tietysti vielä vaatekaappeja ja muuta tilpehöörinsäilytystilaa, kuten vaikkapa laatikostoja. Ei taatusti mahdu kymmenen neliön huoneeseen, kun ei meinaa mahtua viidentoistakaan neliön huoneeseen, vaikka sänky on jo nostettu parvelle.

Toinen asia mitä ei ole läheskään kaikissa taloissa huomioitu on se, että on olemassa muitakin lämmitysjärjestelmiä kuin suorasähkö, ja silloin tarvitaan vaikkapa tekninen tila. Edes keskuspölynimurille ei meinaa löytyä tilaa. Nykypäivänä! Ja sitten se talopakettimyyjä ehdotti, että laitetaan ne kaikki härpäkkeet kodinhoitohuoneeseen - no laitetaan vaan, mutta kun ne kodinhoitohuoneet on kuin kanakoppeja - hyvä kun pesukone ja likapyykkikaappi mahtuvat!