Mies on  kysellyt tarjouksia vähän sieltä ja täältä: maalämpöpumpuista, kalusteista, kodinkoneista, talopaketeista, vesikalusteista jne. Nyt sitten tarjouksia on tullut etana- ja sähköpostissa sekä puhelimitse. Aika tasaisia tarjouksia on saatu. Esim. kodinkoneet ovat lähes saman hintaisia kysyy sitten mistä tahansa, tai siis muutaman kympin - max. satasen heittoja on sinne tänne.

Talopaketin rahti- ja pystytytyshinnoissa sitten onkin jo eroja: halvimman ja kalleimman ero n. 20 000 €, sillä palkkaa jo työmiehenkin aika pitkäksi aikaa naputtelemaan ikkunanpieliä. Siis näissä ääripäissä on eroa vain siinä, että toisessa tapauksessa talo tulee pienempinä elementteinä ja asennukseen ei kuulu ikkunapielien ja räystäslautojen asennus. Eli eiköhän meillä ikkunanpielet naputtele sitten joku muu kuin talopakettifirman asennusporukka.

Miehen kanssa ollaan naureskeltu, että mitähän tulevaan taloon ostetaan ensimmäisenä, kun nykyiseen taloon ostettiin keskuspölynimuri ja ulkovalot jo vuotta ennen rakennusprojektin alkua?