Tänään tuli postissa tontin varaussopimus allekirjoitettavaksi, vähän ihmeteltiin kun käytiin siellä kunnassa tapaamassa sitä tonteista vastaavaa ihmistä, että miksi sitä ei voinut siellä heti allekirjoitaan? Eipä sillä väliä pääasia kuitenkin on se, että tontti on varattu. Ostaa ei sitä vielä uskallettu, kun jos ei vaikka saada tätä vanhaa myytyä, niin sitten meillä on uusi tyhjä tontti, ja vanha talo. Tontin varaus on sitten voimassa puoli vuotta ja sinä aikana pitää tontista tehdä kaupat, tai varausmaksu menee hukkaan.

Eilen kävi joku perhe katsomassa taloa, pyörivät ympäriinsä ja koputtelivat seiniä, mitä lie sieltä kuvittelivat löytävänsä? Tuli mieleen se vanha neuvo siitä, että kun menee ostamaan autoa ei kannata yrittää leikkiä asiantuntijaa potkimalla renkaita. Sama kun se, että kun ostaa asuntoa, ei mielestäni ole juurikaan väliä sillä, millaiset tapetit seinissä on, nehän voi helposti vaihtaa. Kannattaa mieluummin kiinnittää huomiota asunnon huonejakoon ja esimerkiksi keittiön ja pesutilojen kuntoon. Jos huoneet ovat oikein sijoiteltu ja ja järkevän kokoisia, sekä keittiö ja pesutilat kunnossa, ei remontti maksa järjettömästi heti alkuun, erityisesti, jos ei itse ole remonttitaitoinen.

Soittelin sitten miehelle, joka on reissussa, kun välittäjä oli lähtenyt ja sanoin, että ensi kerralla kun joku tulee taloa katsomaan, minä lähden ulos, etten pian ala nauraan ääneen kesken esittelyn. Nytkään en siis mitenkään pyörinyt heidän mukanaan, vaan puuhastelin omia töitäni keittiössä, ja välittäjä esitteli taloa, siitähän sille välittäjälle maksetaan.